DRUŽINSKI PAKET ZA VARNO DESKANJE

Pred vami je 4-delni paket napotkov za spletno varnost družin z otroki med 6 in 12 let:

  1. O spletnih dogodivščinah Pike, Aleksa in Metke si lahko preberete v knjigi z naslovom Spletna zabava za vso družino (Safe-si, pdf 5,1 MB). Priporočamo, da si jo natisnete, saj so v njej tudi naloge za reševanje in zlata pravila varne uporabe interneta. Knjiga vas seznani s štirimi elementi spletne varnosti: zaščito, klepetanjem, zabavo in spletnim nadlegovanjem.
  2. Pomoč za starše najdete v zeleni knjižici Vodič za starše (Safe-si, pdf, 1,7 MB), ki vsebuje podrobnješe informacije in pojasnila, slovarček pojmov ter rešitve nalog in situacijskih kart.
  3. Otroci lahko sami, s prijatelji ali starši poiščete odgovore na vprašanja Pike in Aleksa v situacijskih kartah (Safe-si, pdf, 931 KB), ki jih prav tako natisnite in razrežite. Za vsa štiri poglavja so pripravljene tri situacijske karte.
  4. Nazadnje pa natisnite še družinsko diplomo (Safe-si, pdf, 603 KB) in vanjo vpišite, katera zlata pravila varnega interneta boste v vaši družini upoštevali. Diplomo namestite na vidno mesto poleg družinskega računalnika. Pomembno je, da se pravil držite vsi!