Zaščita računalnika

Na računalnik namesti protipožarni zid!

Ste vedeli, da lahko nezaščiten računalnik napadejo škodoželjni uporabniki  interneta s katerega koli konca sveta? Zato potrebujete požarni zid, s katerim preprečite vstop v računalnik nepovabljenim osebam.

Uporabljaj protivirusno zaščito!

Obstaja dobra programska oprema, pa tudi škodljiva, ki se lahko širi po internetu. Virusi, črvi, trojanci so nevarni programi, ki lahko okužijo računalnik.

  • Za boj z virusi in vohunskimi programi uporabite protivirusne programe in programe za odkrivanje vohunskih programov. To so DOBRI programi, ki ščitijo in branijo računalnik.
  • Nikoli ne brskajte po internetu, če računalnik ni zaščiten. Če se računalnik začne vesti sumljivo, je morda okužen. Če postane počasen, če se spremeni domača stran brskalnika, če te preusmerja na neznane spletne strani ali če se začnejo na zaslonu prikazovati različna majhna okna, je računalnik  okužen!
  • Virus lahko dobite, če odpirate e-poštne priponke neznanih pošiljateljev, če prenašate igre ali glasbo s spletne strani, če uporabljate okužene CD-je, DVD-je, USB ključke,...

Več o virusih in drugih grožnjah si lahko prebereš tukaj.